Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Artikel op Joop.nl: "Werken is voor de dommen".
Nieuws
Artikel op Joop.nl: "Werken is voor de dommen".
D. Mast
7730

Op https://joop.vara.nl/opinies/werken-is-dommen "Werken is voor de dommen" wel een heel sarcastisch artikel over de Bijstand:

quote:

Werken is voor de dommen

Een goede raad aan de hardwerkende Nederlander: Zeg die kudtbaan op en meld U bij de sociale dienst

U kent ze wel, die hardwerkende Nederlanders. Je komt ze in de kroeg en op het internet om de haverklap tegen. Zij werken zich drie slagen in de rondte. Voor zichzelf en voor hun gezin? Nee, voor de fiscus. Ze mogen alleen maar betalen en komen zelf nergens voor in aanmerking. Tegelijkertijd wemelt het in hun kennissenkring van de mensen die nooit een slag uitvoeren, al willen ze soms als kers op de taart nog wel eens een zwart klusje aannemen. Dankzij subsidies en aanvullingen stijgt hun inkomen tot boven de 2000 euro.

En kom je in aanmerking voor de Bijstand, dan wordt je terecht wel door de Sociale Dienst aan het werk gezet via bijv. de tegenprestatie of iets dergelijks! Wie wil tegenwoordig voor zijn lol in de Bijstand met de daarbij behorende verplichtingen en het strenge sanctieregime in de Bijstand, niemand toch? Bovendien is dit artikel ook niet goed voor de positie en de bejegening van mensen met een Wajong-uitkering!

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!