Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Arbeidsgehandicapten moeten meer kansen krijgen
Nieuws
Arbeidsgehandicapten moeten meer kansen krijgen
Ray
187712

Iedereen gaat erop vooruit, was de strekking van Prinsjesdag. Maar is dat zo? Jasper van Dijk en Voortman (GroenLinks) constateren dat de Wajongers wél een korting van 5% op hun uitkering krijgen per 2018. En dat is in hun ogen zeer onterecht.

De staatssecretaris raadt de Wajongers aan de rekenhulp van het UWV te gebruiken, want het zou in de praktijk mee kunnen vallen vanwege hun toeslagen. Maar ze zegt ook dat ze graag zou zien dat er meer geld komt voor de Wajongers. Misschien komt er bij de behandeling van de begroting voor 2018 een amendement om dat te regelen.

De Kamer stemt 26 september over de moties.

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/kamer_in_het_...

Pagina's

Lijkt dit op voorzichtig goed nieuws? 26 september maar afwachten.

Ik heb Asscher via SZW gemaild. Hoe hij zijn uitspraak kon verenigingen met de 5% korting. Ben benieuwd of ik überhaupt antwoord krijg. Wordt vervolgd.

Klijnsma wilt nu idd meer geld zien voor Wajongers. Aanstaande dinsdag is er waarschijnlijk nog geen meerderheid, maar ik ga samen met de SP verder hiermee. Als het goed is, is er in November wel een meerderheid en is de korting verleden tijd.

Door de woorden van Asscher en Dijsselbloem ben ik gaan overleggen met Jasper van Dijk, en aan de hand daarvan zijn er Kamervragen gesteld, die ook vandaag in het debat zijn meegenomen.

Blijven strijden ervoor, en kijk wat er straks bereikt is. Ik geef niet op!

Laatst gewijzigd op: 20 september 2017 19:56

Ik vond Asscher zijn uitspraak ook onbedoeld kwetsend, want ik voel me ook gewoon een onderdeel van “iedereen”. Hij plaatst met zijn opmerking de wajongers buitenspel, dat vind ik niet echt een handige zet.

 
Je bent goed bezig, ga zo door! 
 
Laatst gewijzigd op: 20 september 2017 22:16

Prima werk voor een heleboel mensen!

Laatst gewijzigd op: 21 september 2017 06:30

Asscher en Dijsselbloem zijn allebei aangesproken hierover. SGP vind ook dat het kabinet onjuiste informatie naar buiten brengt.

Laten wij doorgaan met strijd voeren. Wij hebben alle steun van SP, en als jullie nog punten hebben, ik kan alles doorgeven.

Als het dinsdag niet lukt dan gaan wij er in November werk van maken!

Debat kun je ook teruglezen op https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail?vj=201... "Problemen bij de uitvoering van de Participatiewet".

De moties zijn (formeel) ontraden door de staatssecretaris :(

Tussengas, dat is gebruikelijk. Echter geeft Klijnsma zelf aan dat er meer geld moet komen voor Wajongers, er in november tijdens de begroting misschien wat veranderd kan worden. Terugdraaien dus.

Daarnaast hecht ik geen waarde meer aan haar woorden. Volgende maand is er een nieuwe staatssecretaris, en wij blijven doorgaan met actie voeren.

Laatst gewijzigd op: 22 september 2017 08:14

Goed werk man! Gelukkig is er nu geregeld media-aandacht voor de onrechtvaardige korting. 

Laatst gewijzigd op: 23 september 2017 06:12

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!