Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Afspraak bij UWV werkbedrijf. Wat kan ik verwachten?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Afspraak bij UWV werkbedrijf. Wat kan ik verwachten?
Claartje01
23254

Ik heb een jaar geleden een gesprek gehad bij het UWV mbt de herbeoordeling. Er is toen vastgesteld dat ik nu geen mogelijkheid heb om te werken maar wel in de toekomst. Na een jaar zou er gekeken worden hoe het er dan voor zou staan. 

Nu is er met mij contact opgenomen voor een coaching gesprek bij het UWV werkbedrijf. Het gesprek zou maar zo'n 10 minuten duren en zou zelfs ook telefonisch kunnen. Ik heb belangst dus dat wil ik niet. In de brief staat ook dat ik mijn CV mee moet nemen. Maar ik begrijp niet hoe ik weer aan een nieuw persoon mijn situatie uit kan leggen in 10 minuten, mijn situatie is nog precies hetzelfde zoals afgelopen jaren(ik heb wajong 2010) en ben absoluut nog niet in staat om te werken.

Heeft iemand al ervaring met dit gesprek en kan mij please vertellen wat ik hier van kan verwachten? Bedankt!

Ik heb ook Wajong 2010 en heb meerdere gesprekken met arbeidsdeskundige gehad de afgelopen jaren. Sinds een jaar heb ik de status "nu geen arbeidsvermogen in de toekomst mogelijk wel" daarvoor zat ik in de werkregeling.

Het gesprek dat je hebt is met een arbeidsdeskundige, dit is geen arts, heeft geen inzage in je medisch dossier en is niet geschoold om een oordeel te vellen over jouw medische situatie. Aangezien je nu geen arbeidsvermogen hebt en er niets is veranderd daarin, mag diegene, mijns inziens, jou verder geen verplichtingen opleggen.

Mocht je een arbeidsdeskundige treffen die, zonder jouw instemming, jou dingen gaat verplichten (ik ben ze nog niet tegengekomen), zorg er dan voor dat je die besluiten op papier krijgt zodat je bezwaar kan maken. Je kunt namelijk alleen bezwaar maken tegen beslissingen van het UWV die in een officiële brief staan.

Bedankt voor de handige tip, ga ik zeker onthouden!


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!