Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Advies/hulp/tips aanvraag wajong
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Advies/hulp/tips aanvraag wajong
SuperKoetje
20425

Hoi,

Ik wil dit jaar een wajong aanvragen.
Ik heb dit begin 2014 ook al een keer gedaan op advies van de bijstand, waar ik nu nog in zit.

Om het verhaal van 2014 kort te houden, toen is het afgewezen en beoordeeld dat ik geen beperking(!) heb en 100% goedgekeurd. Ben naar MEE geweest om in beroep te gaan, maar die hebben het na beloftes dat ze me helpen met beroep en elke keer als ik belde dat ze met mijn zaak bezig waren, werd ik op de laatste dag van verlopen van het wajong beroep gebeld en dat geen hulp krijg van MEE.

Nu. Het veel slechter met mij, er zijn ook veel meer beperking geconstateerd door de ggz en arts.

In 2014 heb ik zonder hulp en enige kennis van UWV/Wajong aangevraagd, maar dat wil ik nu anders doen.

Heeft iemand advies voor mij, of weet een instantie die je wel serieus neem, en helpt? Ik woon in Friesland. De GGZ wil mij hier niet in helpen.

Ik weet dat wajong nu eigenlijk niet te krijgen is, maar de lijst waar je aan voldoen moet, 1 uur achterelkaar werken 4 uur per dag gaat mij niet lukken, heb ik ook nog nooit kunnen doen. Mijn klachten zullen alleen maar erger worden.

Mijn klachtenlijst is:
Klassiek autisme, ADD, genderdysforie, dysthyme stoornis, ernstige osteoporose, rug/nek klachten.

Een hoofdrede van aanvraag wajong is onder andere het zeer strenge bijstand regiem. Voor 2015 had ik sollicitatie ontheffing, nu niet meer, al zal ik nooit(duurzaam) kunnen werken en geld kunnen verdienen.

Zorg dat er voldoende (medische) onderzoeken van artsen, specialisten of hulpverleners zijn gedaan. Zorg dat deze allemaal in het dossier van huisarts zitten en zorg dat jezelf een kopieën hebt. Als je ze niet hebt moet jezelf de dossiers opvragen. Als er extra onderzoek nodig is moet je dit via de huisarts regelen, die kan verwijzen.

Maak een verhaal vanaf wanneer je de beperkingen / stoornissen hebt en wat er aan gedaan is en wat de verwachtingen zijn.

Maak ondersteuning/ maatplannen, als deze er nog niet zijn, met de begeleiding.

Verzamel de namen van de artsen, specialisten of hulpverleners waar het UWV informatie kan inwinnen. In communicatie met het UWV kun je hiernaar verwijzen. Wel aangeven dat UWV alleen gerichte vragen (dus niet gehele dossier opvragen) kan stellen aan hen.

Verzamel brieven toegezegde begeleiding, huishoudelijke hulp, (duurzaam) onder behandeling.

Vul het wijzigingsformulier van het UWV in en stuur kopieën van alles wat je hebt verzameld mee.

Mogelijk kun je contact opnemen met Sociale Zaken van je gemeente of zij iemand weten die hierin kan helpen. Ook zou je bv stichting bwn kunnen vragen of zij iemand weten http://www.stichtingbwn.nl/

Een hoofdrede van aanvraag wajong is onder andere het zeer strenge bijstand regiem. Voor 2015 had ik sollicitatie ontheffing, nu niet meer, al zal ik nooit(duurzaam) kunnen werken en geld kunnen verdienen.

Dit is geen reden om een Wajong-uitkering te krijgen..
Vooral niet sinds de strengere regelgeving...

Laatst gewijzigd op: 14 februari 2017 13:48

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!